​Потрібна оборона: названо регіон України, який Росія ризикне "прорвати"

Росія нарощує свою військову угруповання на Півдні України (перш за все - в Азовському басейні) тому Києву необхідно посилювати обороноздатність в цьому регіоні.

Про це в своїй статті для ZN.UA пише експерт з державної безпеки Володимир Горбулін.

На його думку, якщо плани Кремля щодо ініціювання розрядки з Вашингтоном зірвуться, то цілком можна очікувати активізації військових дій.

"Це ставить питання про особливу увагу до готовності (матеріальної, психологічної, логістичної, організаційної) підрозділів територіальної оборони - їх здатності включитися в протидію таким спробам. Концепція національної стійкості (або фінський варіант" тотальна оборона") повинна стати базою, на якій будується обороноздатність держави, - підкреслює експерт.

Він наголошує, що "потрібні заходи щодо посилення протиповітряної оборони".

"Хоча ворог до цього моменту не використав військово-повітряні сили, але виключити "випадкову" появу у "ЛДНР" своїх наступальних військово-повітряних сил не можна (як складно було передбачити появу там "Бук-1", що призвело до поразки ракетою малайзійського авіалайнера МН17)".

Як повідомляв "Апостроф", експерт з питань Криму Андрій Клименко розповів про те, що щоб ефективно протистояти агресії Кремля, в тому числі і блокаді судів в Азовському морі, Україні потрібно зміцнювати свої військово-морські сили.