RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Відомий російський режисер розповів, як побився з лідером КНДР

Відомий російський режисер Сергій Соловйов розповів, як у дитинстві побився з майбутнiм лідером КНДР Кім Чен Іром.

Про це Соловйов розповів в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Як з'ясувалося, в Північній Кореї Соловйов прожив шість років.

"Це історія про початок царювання Кім Ір Сена. Мій батько працював у розвідці. Я народився взагалі Бог знає де! У місті Кемь. Це крайня північна точка суші. У мене з вікна відкривався такий вид: невелике поле картоплі, потім починалася сіренька брижа, а через кілька кілометрів від віконця того будинку, де я народився, були Соловки, там був ГУЛАГ. Я прожив там свій перший рік. І тут переможно закінчилася російська частина Вітчизняної війни. І батька перекинули спочатку на Далекий Схід, а потім і в Корею. Я так розумію, що мій батько займався підготовкою нового вигляду Північної Кореї. Тому в мене було екзотичне дитинство, до шести років", — розповів режисер.

За його словами, батько "чітко займався впровадженням Кім Ір Сена в нову систему".

Соловйов зізнався, що був знайомий із сином Кім Ір Сена Кім Чен Іром, з яким був приблизно одного віку.

"Так, я був знайомий з Кім Чен Іром. Але він був старший за мене на два-три роки. Він до мене ставився як до малявки. Тим не менше вигулювали нас разом. І вигули ці були незабутні. На трибуні стояв Кім Ір Сен, махав руками корейському народові. Мене, звичайно, ні на яку трибуну не пускали, і ми з Кім Чен Іром прогулювалися за трибунами. Мама мені розповідала, що в нас з Кім Чен Іром навіть сталася бійка, хоча він був міцнішим і старшим за мене. Він мене просто міг утопити в міському фонтані, але не втопив", — говорить Соловйов.

Як повідомляв "Апостроф", в одній з росiйських гімназій на стіні класу поруч повісили портрети Володимира Путіна і покійних північнокорейських диктаторів Кім Ір Сена і Кім Чен Іра.