RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Прихильник "Новоросії" розказав, як у Путіна не виходить обміняти Сирію на Крим

Російський блогер Анатолій Несміян (el-murid), який є прихильником "Новоросії" висловився про безперспективність спроб Росії стати партнерами з США в Сирії.

"Росія пропонує США з 25 травня почати наносити спільні удари по бойовиках Ан-Нусри в Сирії. Не миттям, так катанням триває все та ж досить сумна гра, де Кремль дуже хоче увійти в коаліцію зі Штатами, але тільки на "партнерських" умовах. Партнерство - ідея фікс кремлівського керівництва, який вважає, що США, пішовши на нього, волею-неволею закриють очі на попередні неприємні моменти у відносинах - в першу чергу по Україні", - пише Несміян у своєму ЖЖ.

"На чому базується впевненість у цьому неясно, Штати повільно і по складах постійно повторюють одне і те ж - ніякого спільного і взаємопов’язаного розгляду проблем Сирії і України не буде ні за яких обставин. При цьому питання з коаліцією в Сирії американці теж трактують однозначно: або ви входите в неї на наших умовах і під нашим командуванням, або ніяк. Ніяких союзників - тільки повне підпорядкування", - пояснює блогер.

Також він висловив думку, "найімовірніше, що американці або проігнорують привабливу пропозицію, або не надто ввічливо його відхилять".

"При цьому Шойгу повідомив, що "...Основні порушення режиму перемир'я в Сирії є наслідком спроб «Фронт ан-Нусри» та її прихильників зірвати мирне врегулювання конфлікту..." Шойгу при цьому ніяк не коментує ситуацію на півдні і південно-сході Сирії, де Ан-Нусрой і не пахне, але де різко активізувався ИГИЛ. Щодня надходять повідомлення про загибель великих командирів "про-асадовскіх" формувань ("про-асадовскими" бойовики називають все формування, що не належать до сирійської армії - "парамилитаров", Хезболлу, ополчення)", - пише Несміян.

"Прийшло повідомлення, непідтверджене, про загибель одного з найбільш харизматичних і колоритних командирів - друзського генерала Ісама Захреддіна на прізвисько "Друз-звір". Щоправда, про його загибель повідомляють не в перший раз, так що можливо, і в цей раз це фейк. Однак і крім Захреддіна називаються імена великих командирів - Хезболли, ополчення. Втрати на півдні великі, перемир'я там не було, ситуація дуже важка. Ан-Нусра в цьому випадку виглядає не найбільшою проблемою. Шойгу, крім всього іншого, повідомив про те, що російські військові виконали всі завдання в Пальмірі. Це може означати, що формально тепер ситуацію на цій ділянці передають сирійцям, і навіть якщо щось станеться, російські військові до цього відношення мати не будуть", - резюмував блогер.

Як повідомляв "Апостроф", на початку травня у мережі з'явилося відео, як незважаючи на наказ наказу про виведення військ і офіційного закінчення операції в Сирії Росія продовжує відправляти туди війська.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ Тема: Война в Сирии
Теги: