RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Росії ажіотаж навколо падіння економічного рейтингу США

Погіршення позицій США в рейтингу конкурентоспроможності економіки викликало ажіотаж у росіян, які підтримують політику президента РФ Володимира Путіна.

Новину активно обговорюють користувачі російських сайтів Lenta.ru і "РИА Новости".

"Прикольно, Росія під санкціями піднялася вище, а піндоси опустилися, підйом хохлов на одну позицію стався лише чисто статистично завдяки тому, що скасували всі субсидії на енергоносії та ЖКГ, ось тільки конкурувати нічим, бо виробництво продовжують знищувати", "Дивно, що Штати в сотню взагалі потрапили, коли в основі держави — корупція". "Американська економіка - в клапті! Росія - вперед", — пишуть коментатори на сайті Lenta.ru.

"Як у старому анекдоті: Відбулись змагання з бігу між Брежнєвим і Рейганом. Коментатор оголошує: "Леонід Ілліч прийшов другим, а Рейган передостаннім", "Ось відкрив комп'ютер: всі деталі китайські, купив дитині іграшку, написано зроблено в Китаї, смартфон Китай. Інструмент Китай. Щось виробленого в США навколо себе не бачу. Тільки вінда в компі ніби як їхня. Ні, це зрозуміло: стан економіки визначає не тільки це, поки зелена макулатура користується попитом і друкується безперервно, можна твердити про перше місце. Але все це на воді вилами писано. Великий мильна бульбашка", "Незрозуміло, за якими показниками цей рейтинг будується. Але відомо одне — все виробництво — Китай, всі інновації — США", "А коли ми хоча б в десятку заліземо? У нас найкращий у світі президент вже 17 років, найбільша у світі країна, а ми все на п'ятдесятих ролях", "Хто цікаво, соромлюся запитати, вирішив, що США конкурентоспроможні!?!, "Ага, з боргом у 18 трлн вона вже дуже "конкурентоспроможна"! Ніколи в житті в америкосii не було економіки!" — пишуть на сайті "РИА Новости".

Нагадаємо, після трьох років лідерства в рейтингу конкурентоспроможності економіки, що складається IMD, США поступилися пальмою першості. Вони зайняли третє місце в списку, на перших двох знаходяться Гонконг та Швейцарія. Позиції Росії в рейтингу також змінилися, країна піднялася з 45-го на 44-те місце. Україна посідає 58-ме місце. Останню сходинку в рейтингу знову зайняла Венесуела.

Як повідомляв "Апостроф", російський журналіст Михайло Осокін повідомив про лукавий підхід кремлівської пропаганди до побудови образу США.