Названі три варіанти наслідків Brexit для Росії

Російський журналіст Валерій Соловей назвав три найбільш ймовірні варіанти розвитку подій, які можуть чекати РФ після виходу Великобританії з Європейського Союзу (Brexit).

Про це Соловей написав у своєму Facebook.

"Три точки зору щодо наслідків для Росії. Оптимістична: ЄС буде поглинений боротьбою за існування, послабить тиск на Росію, гору візьме "геополітичний ревізіонізм". Буцімто в кінці цього року буде знята частина санкцій за Донбас. В обмін на виведення важких озброєнь і вихід "відпускників". Внутрішній контроль і контроль за кордоном перейде до спільних сил місцевої міліції та місії ОБСЄ", - пише журналіст.

"Песимістична: незважаючи ні на що, Захід у цілому збереже політичну єдність проти Росії. Більш того, нова американська адміністрація і новий британський кабінет діятимуть проти Росії рішучіше та енергійніше", - продовжує називати можливі варіанти Соловей.

"Цинічно-реалістична: справа не у Заході і його санкціях, а у вбудованих дефектах російської політики. І ця політика навряд чи зміниться", - наводить останній варіант він.

Нагадаємо, на референдумі за вихід Великобританії з Євросоюзу проголосували 51,9% британців, противників такого рішення 48,1%.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський політолог і член Громадської палати Росії Сергій Марков висловив свою думку з приводу того, що чекає Україну після виходу Великої Британії з Європейського Союзу.

Зазначимо, що петиція за повторне проведення референдуму щодо Breхit, розміщена на сайті британського парламенту, вже зібрала понад мільйон підписів.