Російський журналіст помітив нездоровий інтерес путінців до "вибачень" Ердогана

Російський журналіст Антон Красовський зазначив, що росіяни і російська влада виявили надмірний інтерес до того, щоб у листі президента Туреччини Реджепа Ердогана до президента Росії Володимиру Путіну містилися вибачення за збитий російський літак.

Про це він сказав в інтерв'ю Ехо Москви.

Красовський нагадав нещодавній миролюбний посил Путіна до США про те, що США - єдина в світі наддержава, на який в США ніхто не звернув уваги.

"Важливо те, що в Америці ніхто і не помітив цей путінський текст про наддержаву Сполучені Штати, тому що в Америці і так всі знають, що США – єдина наддержава на землі, і думка Путіна або Ердогана, або Меркель, або Кемерона, або кого завгодно з цього приводу нікого не хвилює. А тут дуже хвилювалися, тому що для нас, насамперед, для самих так болючі ці відносини з Туреччиною", - каже журналіст.

Він зазначив, що турецький туристичний бізнес дуже важливий для росіян і тема санкцій для росіян в цьому ключі дуже болюча.

"І насправді, це для нас був травматичний досвід, і ми чекали, що ось він прийде... А наш государ, все одно важливіший, ніж їх – ну ось один вклоняється низько, а інший ще нижче і ми знову будемо дружити проти всього: проти «Гейропи» і проти «клятих піндосів», - зазначив Красовський.

Як повідомляв "Апостроф", російська влада та ЗМІ заявили, що в листі Ердоган вибачився перед Путіним за збитий турецькою владою російський літак, що порушив повітряний простір Туреччини минулогоу року. Але з'ясувалося, що в листі Ердоган лише висловлює співчуття родині загиблого льотчика і висловлює готовність виплатити їй матеріальну компенсацію.