RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Путіна зробили гучну заяву про застосування забороненої зброї в Сирії

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що "опоненти" готують проти збройних сил РФ компромат про застосування хімічної зброї в Сирії.

Про це йдеться в заяві МЗС РФ, передає Лента. Ру.

"Противники режиму (президента Сирії) Башара Асада в районі сирійсько-турецького кордону зняли відеосюжет, що нібито доводить використання російською та сирійською авіацією заборонених боєприпасів, споряджених хімічними речовинами", - йдеться в заяві.

У РФ заявили, що на відео "в кращих традиціях Голівуду" відображені наслідки авіанальоту, в результаті якого загинули діти.

"При цьому для додання "правдоподібності" даної інсценування використовувалися різні спецефекти, зокрема дим жовтого кольору", — зазначили у відомстві.

У МЗС РФ заявили, що російська авіація не використовує у Сирії хімічної зброї.

У соцмережах заява МЗС РФ викликала жваве обговорення.

"МЗС Росії повідомило про підготовку звинувачення у використанні хімічної зброї в Сирії. Значить 100% використовують і попалися на цьому! Інакше не верещали б", - зазначає користувач Twitter під ніком Ельшад Бабаєв.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Росію звинуватили в тому, що Повітряно-космічні сили (ВКЗ) РФ скинули фосфорні бомби на підконтрольні опозиції райони сирійського міста Алеппо.