RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Екс-ватажка ДНР звинуватили у розв'язуванні нової війни

Колишній "прем'єр" самопроголошеної ДНР Олександр Бородай разом зі своїми однодумцями зайнялися новим проектом, спрямованим на російсько-турецьке протистояння.

Про це йдеться у матеріалі на сайті української організації "Миротворець".

Зокрема, наводиться зміст листування російської терористки О. Кулигіної, в якому є матеріали круглого столу по Близькому Сходу (лист від 11.12.2015).

"Листування вона веде з Ігорем Старковим, фотографом, який разом зі своєю дружиною Дариною Андрєєвою представлений у списку журналістів, які отримали акредитацію в терористичній організації "днр". Його фотографії були включені у видання "Книга про новоросію", він брав участь у її презентації, надавав свої роботи для виставки. Кулигіна на цьому круглому столі представляє союз добровольців Донбасу, виступає з доповіддю, в якому висловлює інтерес своєї організації до курдської проблеми, проводить паралелі між курдистанського проектом і т. зв. "л/днр", - пише "Миротворець".

У січні 2016 року Кулигіна отримує повідомлення від співголови ради федерації національно-культурної автономії курдів РФ, в якому вкладено лист з кантону Кобани в Сирії, розташованого на кордоні з Туреччиною, адресований прем'єру РФ Дмитру Медведєву.

"Таким чином, ми бачимо, що російські терористи продовжують активно займатися курдським питанням. Зокрема, вивчають офіційні російські повідомлення з цієї теми", - зазначили в "Миротворці".

У результаті такої "роботи" у Москві відкривається представництво сирійського Курдистану, заходу намагаються надати видимість міжнародного рівня, запрошуючи "послів" з Південної Осетії, Абхазії і "ДНР", за участю Бородая та інших російських терористів. За тиждень до заходу в МЗС РФ заявили, що російським законодавством не передбачена можливість відкриття в Москві представництва сирійського Курдистану, на заході не було нікого з офіційних осіб РФ.

У пошті Кулигіної було знайдено її запрошення від 1.02.2016. "СДД" розсилав запрошення на цей захід також і від свого імені.

На відкритті виступав депутат парламенту Туреччини від Демократичної партії народів, депутат Європарламенту Фелекнас Уджа, яка говорить про те, що турецька влада бореться з власним народом, про жертви серед дітей і жінок. ЗМІ відзначають аналогії з подіями на сході України, що захід відбувається за участю Бородая, голови союзу добровольців Донбасу – Курдсько-донбаський союз, Представництво Сирійського Курдистану в Москві відкрили за підтримки Бородая. У Бородая беруть інтерв'ю.

На заході виступала також "заступник міністра закордонних справ ДНР" О. Парфіненко.

З листування терористів видно, що представники очолюваної Бородаєм організації знаходяться в листуванні з членами федерації національно-культурної автономії курдів РФ, отримують від них лист на ім'я Медведєва.

"Багато ЗМІ наголошують, що відкриття представництва загострить і без того напружені відносини між Росією і Туреччиною, наприклад: На зло Анкарі. Чому перше у світі представництво Курдистану відкрилося в Москві. У зв'язку з відкриттям цього представництва російська терористка М. Коледа отримує подяку. Наразі після описаної події такі представництва також відкриті в Берліні, Стокгольмі, Парижі", - зазначили в Миротворці".

Як повідомляв "Апостроф", у березні помічника президента Росії Володимира Путіна Владислава Суркова застукали в компанії екс-ватажка так званої ДНР Олександра Бородая.