RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Відомий російський письменник розповів про провал Путіна з Україною

Російський письменник Дмитро Глуховський пояснив, чому агресивна зовнішня політика президента Росії Володимира Путіна обернулася гучним провалом і стала причиною важкої кризи для Росії.

Про це Глуховський розповів в ефірі "Ехо Москви".

"Коли тьма-тьмуща народу говорила про те, що все правильно і все сито, а частина людей казала, що не можна бути настільки залежними від енергоносіїв і металів, всі говорили: "Ви панікери". Ну ось, будь ласка, нафта впала в три рази і тепер зрозуміло, що ці люди були праві. Але, звичайно, тепер все спишуть на підступи Заходу", - говорить Глухівський.

"Коли говорили, що приєднання Криму – це не те що не найкращий спосіб або війна на Донбасі — утримати Україну у сфері російського впливу – зрозуміле, в принципі геополітичне завдання – а це провальна абсолютно лінія, яка призведе рівно до зворотнього результату – все населення плакало від щастя під промову Путіна, що Крим повертається додому, і говорили, що все це панікерство і боягузство – тепер очевидно, що пройшло два роки, і ізоляція західна не тільки не ослабла, але, в принципі, потихеньку посилюється, хоча з Путіним знову розмовляють і подають йому руку на різних міжнародних майданчиках, але при цьому санкції ніхто і не думає скасовувати", - зазначає письменник.

"І ми з вами перебуваємо в кризі, яка викликана: а) падінням цін на енергоносії і б) тим покаранням, що ми понесли за те, що порушили статус-кво, який був встановлений в Європі після війни", - додає він.

Дмитро Глуховський - з 2002 по 2005 рік працював на європейському інформаційному телеканалі EuroNews у французькому Ліоні, після чого повернувся в Росію і продовжив кар'єру телекореспондента на щойно створеному Russia Today. За три роки роботи об'їздив півсвіту, входив в "кремлівський пул", побував на космодромі Байконур, в зоні відчуження Чорнобильської АЕС, а також на Північному Полюсі, звідки в липні 2007 року здійснив перший у світі прямий телерепортаж. Співпрацював з європейськими ЗМІ — німецькою радіостанцією Deutsche Welle і британським телеканалом Sky News. З 2007 по 2009 рік працював ведучим Радіо "Маяк". Зараз є колумністом видань "Сноб" і GQ.

Як раніше повідомляв "Апостроф", російський публіцист Андрій Піонтковський розповів про те, що стало причиною оглушливого провалу проекту "Російського світу", який активно просував Кремль на лівобережній Україні.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ