RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

​Сходознавець дав прогноз щодо виведення військ Путіна з Сирії

Директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос вважає, що в даний момент Росія навряд чи буде виводити свої війська з Сирії.

У коментарі "Апострофу" Семиволос наголосив, що скорочення контингенту може обмежитися виводом авіаносця "Адмірал Кузнєцов".

Експерт підкреслив, що авіаносець не надавав сильного впливу на хід операції в Сирії, а до того ж ще втратив два літаки. Таким чином його виведення звідти є для Росії кращим варіантом, каже Семиволос.

"Зрозуміло, що росіяни намагаються цим продемонструвати готовність до виведення військ і пошуку мирного врегулювання в Сирії. Але, відверто кажучи, логіка подій і останні домовленості, які передбачають розподіл відповідальності по Сирії між Іраном, Росією і Туреччиною, не дозволять, як мені здається, росіянам в реальності реалізувати план зменшення свого контингенту на сьогоднішній момент та в найближчій перспективі", - зазначив сходознавець.

Також він звернув увагу, що Росія відправила у Сирію батальйон так званої військової поліції, який був сформований з мусульман (в основному – чеченців). Це, на думку Семиволоса, свідчить про ще більше занурення Росії в цю війну.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" Дубль два: чи дійсно Росія хоче вивести війська з Сирії.