RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

Всі новини

Битва за космос: У Пентагоні назвали головних агресорів

Росія та Китай будують зброю для низької навколоземної і геостаціонарної орбіт, і США необхідно знайти спосіб стримування цієї діяльності.

Таку думку висловив глава стратегічного командування США генерал ВПС Джон Е. Хайтен, передає Голос Америки.

"Ми повинні стримувати погану поведінку і конфлікти в космосі", - заявив він. За словами Хайтен, Китай тестував системи для низької навколоземної орбіти ще в 2007 році і продовжує випробування донині "в численних орбітальних режимах".

Хайтен стверджує, що Китай зможе використовувати потенціал, щоб загрожувати космічним апаратам, які запускаються в космос.

"Ми повинні цьому запобігти, а кращий спосіб запобігти війні - це до неї підготуватися. США це зроблять, і гарантують, щоб всі інші знали, що ми готові до війни", - підкреслив він.

Що стосується Росії, то у неї є протисупутникові системи з 1980-х років, а зараз вона досліджує можливості розширення цього потенціалу через космічні лазери та інші системи, "які будуть загрожувати нашим супутникам, і багато хто з яких будуть створювати космічне сміття", що утруднює доступ в космос, відзначає Хайт.

Він додав, що один з найважливіших елементів космосу - геостаціонарна орбіта, кругова орбіта, яка має особливу важливість для комунікаційних технологій, теле- і радіо-супутників, а також військових супутникових систем.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в космос запустили ракету з українським двигуном.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: