RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Адміністрація Трампа не виправдала сподівань Путіна на поліпшення відносин зі США – FT

Представники адміністрації президента США Дональда Трампа знову закликали Росію дотримуватись своїх зобов'язань по Мінським угодам щодо військових дій на Донбасі, тим самим підтвердивши пріоритети адміністрації Барака Обами.

Про це пише видання Financial Times.

Зокрема, заяви держсекретаря США Рекса Тіллерсона і глави Пентагону Джеймса Меттіса розчарували Москву, яка бачила у Трампі сполучну ланку в поліпшенні відносин РФ і США.

Так, Тіллерсон 15 лютого на зустрічі в Бонні з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим заявив, що Вашингтон готовий до співпраці з Москвою, але РФ повинна виконати свої зобов'язання щодо конфлікту на сході України. А Меттіс на нещодавній зустрічі з союзниками по НАТО в Брюсселі сказала, що США і Росія не можуть на даний момент співпрацювати у військовій сфері.

Видання нагадує, що протягом своєї передвиборної кампанії Дональд Трамп хвалив Володимира Путіна, а також уникав критики Кремля. Крім цього, Трамп призначив своїм радником з національної безпеки Майкла Флінна (покинув свій пост 13 лютого, - "Апостроф"), який вважався "голубом" в контексті політики щодо РФ.

Проте, пише видання, слова Тіллерсона і Меттіса свідчать про те, що розбіжності США і Росії щодо питання України приймають значний масштаб, що значно знижує шанси на відновлення відносин Вашингтона і Москви.

Як повідомляв "Апостроф", Дональд Трамп заявив про необхідність повернути Крим Росії Україні.