RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Чергові ракетні випробування КНДР: з'явилася реакція Радбезу ООН

Члени Ради Безпеки ООН в ході екстреного засідання, скликаного після нового ракетного випробування КНДР, засудили північнокорейський пуск.

Про це повідомляє Інтерфакс.

На питання журналістів, чи буде випущено заяву Радбезу для преси по Північній Кореї або заяву голови Ради, постпред Італії при ООН Себастьяно Карди, який є головою СБ ООН в листопаді, відповів: "Ні, заяви не буде".

Постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі заявила про те, що її країна готова "повністю знищити" керівництво КНДР у разі війни, передає Reuters.

"Ми ніколи не домагалися війни з Північною Кореєю і не добиваємося цього сьогодні. Якщо війна трапиться, це станеться через триваючі актів агресії, як той, що ми спостерігали вчора. І якщо війна прийде, будьте впевнені, що північнокорейський режим буде повністю знищений", - сказала Хейлі.

Так, державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив, що нові санкції проти Північної Кореї торкнуться фінансові інститути країни. На даному етапі йде підготовка списку санкцій.

"У нас є довгий список додаткових потенційних санкцій, деякі з них пов'язані з фінансовими інститутами", - сказав Тіллерсон.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Північна Корея запустила чергову балістичну ракету, на що послідувала жорстка реакція світу.