RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Найкривавіший рік на Донбасі: Волкер пояснив, чому санкції проти Росії необхідно продовжити

Спецпредставник Держдепартаменту США Україні Курт Волкер заявив, що 2017 рік став самим кровопролитним з початку конфлікту на Донбасі, тому санкційний тиск на Росію необхідно зберігати.

Про це він повідомив в інтерв'ю італійському виданню La Stampa, передає "Європейська правда".

"Дуже важливо, щоб вони (санкції) залишалися в силі поки існують причини, за якими їх ввели. Ключовою умовою є виконання Мінських угод, їх провал є сильною мотивацією. Дуже важливо, щоб США і Європа були єдині у своїй позиції з цього питання ", - сказав представник Держдепу.

Помилковою є думка про те, каже Волкер, що конфлікт на Донбасі ослаб.

"2017-й був самим жорстким роком. Кількість порушень перемир'я збільшилася, кількість загиблих мирних жителів найвище з початку боїв", - підкреслив американський дипломат.

За його словами, США прагнуть домогтися введення миротворчої місії ООН на Донбас.

"Потрібно зберігати тиск. Росіяни повинні змусити свої сили дотримуватися перемир'я і відвести зброю. Ми прагнемо досягти домовленості, за якою Москва відводить свої сили і дозволяє блакитним каскам ООН зайняти позиції для забезпечення безпеки ", - говорить Курт Волкер.

Також він підкреслив, що питання анексії Криму є довгостроковою проблемою.

"Ми не можемо визнати анексію. Я не думаю, що Росія незабаром погодиться повернути Крим, тому нам потрібна тривала політика невизнання і збереження санкцій", - констатував представник Держдепартаменту.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно Курт Волкер опублікував фото позиції бойовиків "ДНР" в районі Донецької фільтрувальної станції.