RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Доведеться розлучатися з дружинами: розвідники із США розповіли про паніку серед путінських олігархів

Російським олігархам, на тлі нової хвилі санкцій США, їх американські лобісти запропонували розлучитися з дружинами, щоб переписати на них своє майно.

Про це йдеться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

Нагадаємо, в лютому Мінфін США опублікує список найбільш впливових російських олігархів, які наближені до Кремля.

"Їхні сім'ї і соратники будуть піддаватися санкціям, так само як і їхні активи. Крім того, їхнім дітям можуть заборонити навчатися за кордоном. Сфера застосування цього варіанта обмежувальних заходів різко відрізняється від чинних персональних санкцій. Ті олігархи, щодо яких вже введені санкції, в основному зберігають свої активи всередині Росії, і вони також безпосередньо пов'язані з зовнішньою політикою Росії – і конкретно з конфліктом в Україні. Розширення цього списку олігархами, які є особистими друзями Путіна, наближається до прямої атаки на президента РФ", - пишуть американські аналітики.

Наголошується, що російські олігархи на даний момент шукають способи, щоб уникнути нової хвилі американських санкцій.

"І серед представників олігархії поширилося занепокоєння, що вони можуть потрапити під санкції в межах цього розслідування. Ці еліти заробили свої статки в лихі 90-ті та не обов'язково лояльні до Путіна. Зазвичай вони тримають величезні суми грошей і активи за кордоном, і більшість з них прив'язані до Кремля, тому що їм потрібна підтримка Путіна. Імена, які проскакують у ЗМІ, мають відношення переважно до гігантів металургійної та енергетичної промисловості: Олег Дерипаска, Роман Абрамович, Михайло Фрідман, Алішер Усманов і Михайло Прохоров. За даними журналістів (і як про це вже писав "Апостроф", - ред.), російські олігархи наповнили Вашингтон лобістами і адвокатами, які запропонували їм розлучитися з дружинами та переписати свої активи на вже колишніх дружин, щоб захистити статки. Також повідомлялося, що олігархи погрожували російському Forbes, щоб журнал не публікував свій щорічний список російських мільярдерів", - зазначили в Stratfor.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Путіну готують удари за чотирма напрямками, один з них особливо небезпечний - приватна розвідка США".