З'явилися подробиці багатомільйонного позову родичів жертв MH17 до Гіркіна

Адвокат родичів жертв катастрофи малайзійського Boeing рейсу MH17 на Донбасі у справі проти Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) Олександра Вайснер заявила, що даний вплив рішення про стягнення з екс-ватажка бойовиків "ДНР" 400 млн дол полягає в тому, щоб привернути увагу світової спільноти.

Про це адвокат повідомила в коментарі ресурсу "Громадське ТБ".

"Американський суд виніс вирок, що передбачає стягнення грошей з Гіркіна. Ми будемо відслідковувати задоволення цього вироку, прикріплюючи вирок до будь-яких активів чи майна пана Гіркіна, яке може бути арештовано судом для виплати боргу. Щоправда, справжній вплив цього рішення полягає у приверненні уваги світової спільноти. Ми сподіваємося, що це заохотить інших притягнути Гіркіна до відповідальності", - говорить Вайснер.

Вона висловила сподівання, що рішення суду проллє світло на відповідальність особисто Ігоря Гиркина перевезення ракет з Росії в Україну.

"Вони (родичі, - ред.) хочуть справедливості. Вони хочуть побачити відповіді і побачити, хто несе відповідальність за скоєне. Також родичі хочуть допомоги від світового співтовариства. Ми робимо нашу роботу, але нам необхідна допомога. І ми хотіли б більше уваги до цього процесу", - підкреслила адвокат.

Як повідомляв "Апостроф", Ігор Гиркин прокоментував вердикт суду щодо його персони.