RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Помер творець Людини-павука

У віці 90 років в Нью-Йорку, США, помер художник Стів Дітко, один з творців відомих персонажів коміксів Людини-павука і Доктора Стренджа для всесвіту Marvel.

Про це повідомляє The Hollywood Reporter з посиланням на департамент поліції Нью-Йорка.

Дітко виявили мертвим 29 червня в його квартирі на Манхеттені. Причина його смерті не називається.

Стів Дітко народився 2 листопада 1927 року в штаті Пенсільванія. У 1961 році він разом з колишнім головним редактором Marvel Comics Стеном Лі створив персонажа Людини-павука, який вперше з'явився в 15-му числі "Amazing Fantasy". Герой став настільки популярним, що отримав самостійну сюжетну лінію в серії коміксів "Дивовижна Людина-павук".

Як зазначає видання, Дітко повністю придумав образ персонажа - червоно-синій костюм і здатність "стріляти" павутиною. У 1963 році Дітко створив героя Доктора Стренджа, який також став одним з головних персонажів всесвіту Marvel. У 1966 році художник покинув Marvel Comics через розбіжності зі Стеном Лі.

Після відходу з Marvel Comics Дітко працював в Charlton, DC Comics і інших невеликих незалежних виданнях. У 1979 році він повернувся в Marvel, де однією з його останніх робіт стала Дівчина-білка.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в неділю, 1 липня, помер український кінорежисер, фотограф і журналіст Ілля Калюкін.