RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Стало відомо, як війська Путіна присвоїли собі чужі перемоги в Сирії

Бойовик розповів, що приватна військова компанія "Вагнера" звільнила Пальміру в Сирії, але Міністерство оборони РФ усі заслуги присвоїло собі.

Про це повідомляє російське інформагентсво ura.ru, посилаючись на слова одного з бойовиків з Уралу, який воював на стороні окупантів РФ на Донбасі, а потім в Сирії, в складі ПВК "Вагнера".

На питання журналістів про сирійську армію, яка, як кажуть в РФ, звільняє міста за підтримки авіації Міноборони Росії, бойовик відповів: "Наше міністерство оборони там нічого не штурмує. Авіація - так, працює. ППО працює, тому що охороняє авіацію. ВДВ і морська піхота сидять на блоках навколо авіабази Хмеймім і морської бази Тартус, охороняють периметр. Реальною бойовою роботою по штурмівці позицій бойовиків, населених пунктів вони не займаються, за винятком груп ССО [сили спеціального призначення - армійський спецназ]. Достатньо знайомитися з озвученими втратами міноборони в Сирії: близько трьох десятків загиблих за три роки. Війна без втрат не буває ".

Також бойовик зазначив, що сирійська армія "це взагалі сміх". Він розповів, що там є лише одна дивізія генерала Аль Хасана, яка "воює більш-менш, всі інші - ніяк".

"Коли постало питання про форсування Євфрату для звільнення Дейр-Ез-Зора, щоб взяти правосторонню частину, сирійська армія відмовилася першою форсувати. Там же треба плацдарм взяти й утримати. Фатеміди [афганські найманці] теж відмовилися. Кого кинули? Нас. І Пальміру брали теж ми - ПВК "Вагнера", і перший раз, і другий ", - зазначив бойовик з Уралу.

За його словами, до Пальміри було все нормально і постачання було армійське. Коли перший раз брали Пальміру, в ПВК були танки Т-90, гаубиці, "Тигри", і БТРи.

"Але коли Шойгу [міністр оборони РФ] доповів головнокомандувачу:" Ми взяли Пальміру ", директор ПВК "Вагнер" Пригожин обурився: "Це ми брали Пальміру, а не ви!". ПВК "Вагнера" реально взяла всі висоти навколо неї (в тому числі, знамениту фортецю тамплієрів), і терористи самі пішли з міста, бо сидіти внизу, коли тебе почнуть кошмарити з висоти, сенсу немає ніякого. І потім підрозділи міністерства оборони спокійно йшли по пустелі, не зустрічаючи майже ніякого опору. Всю важку штурмову роботу зробила ПВК "Вагнера", - сказав бойовик.

Крім цього, він зазначив, що коли Пригожин з Шойгу посварилися, то останній наказав відібрати зброю у ПВК "Вагнер".

Як повідомляв "Апостроф", російський найманець розповів, що в складі ПВК "Вагнера" входять багато найманців з кримінальним минулим і мало дійсно професійних військових.