RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Хеппі-енд в розпал пандемії: мережу вразила "подорож" без батьків дитини з Білорусі до Ізраїлю

Щоб допомогти громадянину Ізраїлю під час пандемії коронавіусу зустрітися зі своїм 6-річним сином, якому в столиці Білорусі відмовили в посадці на літак, влада його країни пішла на неординарні заходи.

Пошуки "нульового" пацієнта і скасування параду в Москві: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні та світі (оновлюється)

Душевну історію чуйної допомоги рядовому громадянину країни розповів на своїй Facebook-сторінці колишній іммігрант Ігор Рубін.

За словами репатріанта, його малолітній син Даніель, який проживає з матір'ю в Білорусі, до початку пандемії коронавірусу і строгих обмежувальних заходів, введених через це в Ізраїлі, гостював у нього кожні 6-7 тижнів. З п'яти років хлопчик подорожував один - його садили в літак в Мінську і зустрічали в аеропорту ізраїльського міста Бен Гуріон.

Коли на вимогу Міністерства охорони здоров'я Ізраїлю було прийнято закон, за яким усі, хто прибуває в країну повинні пройти обов'язкову обсервацію, батько почав турбуватися, розуміючи, що залишити дитину одну на тривалий період буде неможливо. Але залишати його в Білорусі, де не вживається жодних заходів для протидії поширенню коронавірусу, він теж не хотів.

За порадою друга за день до відльоту літака компанії BELAVIA, на який був придбаний квиток, без особливої надії на вирішення свого питання Ігор Рубін написав повідомлення міністру транспорту Ізраїлю Бецалелю Смотричу, описавши свою ситуацію.

На його здивування топ-чиновник відповів через кілька хвилин.

"Я написав йому в суботу о 22:59, і всього через кілька хвилин отримав відповідь, що він розуміє ситуацію і проінформує Міністерство оборони про мою проблему і попросив мене на наступний день поговорити з начальником відділу Міністерства оборони Ітаєм Гершковіцем", - розповідав дивовижну історію Ігор Рубін.

Але коли питання з перельотом і зустріччю з сином вже, здавалося б, було вирішене, сталося непередбачене. В аеропорту Мінська хлопчикові відмовили в посадці на літак.

Щоб отримати дозвіл на політ, на прохання батька представник ізраїльського Міноборони за лічені хвилини до відльоту літака зв'язався з послом Ізраїлю в Мінську, той в свою чергу зателефонував гендиректору BELAVIA і тільки тоді дитину провели в салон літака і посадили в бізнес-клас. Для того, щоб хлопчик зустрівся з батьком, рейс трохи затримали.

"Так закінчується історія порятунку ізраїльського дитини людьми, які цілодобово впевнено борються з COVID-19 і не відчувають нестачі в глобальніших проблемах у війні з невидимим ворогом", - написав Ігор Рубін.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Україна остаточно відмовилася приймати своїх громадян, які повертаються з Ізраїлю.