RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Путін відмовився вітати Зеленського з 9 травня, але передав "привіт" Україні

Президент Російської Федерації Володимир Путін у своєму привітанні з Днем перемоги над нацизмом не згадав у переліку лідерів країн, що входили до складу СРСР, президента України Володимира Зеленського, обмежившись привітанням українському народові.

Текст привітання лідерам і громадянам іноземних держав з нагоди "75-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні" опубліковано на сайті Кремля.

"Володимир Путін направив вітальні послання лідерам і громадянам Азербайджану, Вірменії, Білорусії, Казахстану, Киргизії, Молдавії, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану, Абхазії, Південній Осетії, а також народам Грузії і України з нагоди 75-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні" , - повідомляє прес-служба російського лідера.

Як відомо, Росія здійснила агресію проти Грузії і України і підтримує сепаратистів на їх території. Збройний конфлікт навколо Південної Осетії почався в 2008 році, анексія Криму та початок війни на Донбасі - в 2014 році.

Путін також направив привітання керівництву і народам Великобританії, США і Франції. Російським президентом особисто були згадані прем'єр-міністр Сполученого Королівства Великобританії і Північної Ірландії Борис Джонсон, президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп і президент Французької Республіки Еммануель Макрон.

Як повідомляв "Апостроф", президент Білорусі Олександр Лукашенко запросив до Мінська на парад Перемоги президентів України і Росії Володимира Зеленського та Володимира Путіна.