RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

5 жовтня

4 жовтня

Всі новини

У Білорусі знайшли мертвим директора музею Костянтина Шишмакова - він відмовився від фальсифікацій

У білоруському Волковиську знайдений мертвим директор місцевого військово-історичного музею Костянтин Шишмаков. Він відмовився підписати протокол на виборах президента.

Про це повідомив Telegram-канал Baza.

Про зникнення Костянтина Шишмакова стало відомо ще 15 серпня. У той день він подзвонив дружині і сказав:

"Я тут працювати більше не буду, їду додому".

Після цього Костянтина ніхто не бачив. Про причини його смерті не повідомляється.

За розповідями ЗМІ Tut.by, з їх редакцією зв'язався батько Костянтина - Андрій Шишмаков. Він підтвердив, що досі не знайдено ні машину, ні Костянтина.

"Все почалося саме 9-го числа. Коли він був у виборчій комісії. З ним був ще один хлопець - я не пам'ятаю його прізвище, називати не буду. Вони удвох не підписали підсумковий протокол. За словами сина, за них розписалися. Він дзвонив дружині і про це розповідав ", - розповів батько Костянтина.

Костянтина Шишмаков Фото: Tut.by

Костянтин Шишмаков прописаний в Брестській області, а живе в Гродненській. Тому його батько вже написав заяви і в Управління Слідчого комітету в Гродненській області і в РВВС міста Барановичі.

"Заяви на пошук зниклого у мене взяли, його шукають. Щоб ви розуміли, музей Багратіона - другий за величиною в Гродненській області, це не просто так. Він у мене принципова людина, це мій син. Я зараз плакати почну ... Не заперечую, можливо, як мені кажуть в міліції, він просто сам включив істерику, поїхав, не знаю ... Все, більше нічого сказати не можу", - додав батько Костянтина.

Пізніше стало відомо, що за інформацією, яка є у TUT.BY, смерть Костянтина не носить кримінального характеру. На жаль, обставини його загибелі схожі на суїцид.

Як писав "Апостроф", в Білорусі на підприємстві "Білоруськалій" ведуть збір підписів за участь у страйку.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ
Теги: