RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

Всі новини

Європі набридли проступки Китаю - Bloomberg

Європа перейшла на більш жорсткий тон в спілкуванні з Китаєм і більш різко реагує на порушення прав людини, що не припиняються там, і маніпуляції на відкритих ринках Європи.

Як повідомляє "Апостроф", про це в статті для Bloomberg пише Брук Семпл, редактор Bloomberg Opinion.

Вона пише, що президент Китаю Сі Цзіньпін може зробити сумнівний подвиг - відштовхнути європейців швидше і сильніше, ніж це робить навіть президент США Дональд Трамп.

Головна мета Сі в регіоні - не дати Євросоюзу і США об'єднатися проти Китаю. Він сподівався на прорив на саміті з лідерами ЄС, наміченому на 14 вересня. Спочатку планувалося провести його в Лейпцигу, але через пандемію замість нього буде відеоконференція. Але ставки високі.

Отже, минулого тижня Сі відправив свого міністра закордонних справ Ван І в п'ять європейських країн для підготовчої бесіди. Обговорення проходило в досить жорсткому тоні. Ван сподівався до більш м'яку позицію з боку європейських країн, до якої звик Китай. Однак був здивований опором в формальних тонкощах.

У ритуалізованому світі дипломатичного жаргону це означало не тільки новий європейський тон, а й новий напрямок. Протягом багатьох років багато європейських країн, і перш за все Німеччина, робили все можливе з комерційних причин, щоб не помічати порушень прав людини в Китаї і їх маніпуляцій на відкритих ринках Європи, а також залякувань деяких його азіатських сусідів. Ті часи, здається, пройшли.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Китаї помітили американський літак-розвідник U-2 і відповіли ракетами.