RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

Всі новини

Кравчук жорстко пройшовся по Росії на засіданні Радбезу ООН

Обструкції і блокування стають практичною нормою поведінки російської делегації в ТКГ по Донбасу.

Про це заявив глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук під час телезустрічі Радбезу ООН, присвяченій 6-річчя "Мінська-2".

"У зв'язку зі штучною обструкцією роботи ТКГ на політичному треку так і не було досягнуто прогресу в розгляді робочих пропозицій України щодо імплементації політичних аспектів, загальних погоджених висновків на паризькому саміті Нормандського формату. До сих пір ніхто не почув належної реакції російської сторони на наші дії на інших напрямках. Обструкції і блокування стають практичної нормою поведінки російської делегації в ТКГ ", - сказав Кравчук.

Також він зазначив, що Росія відмовилася від завершення робіт з розмінування раніше узгоджених районів Донбасу.

"Кремль не прийняв рішення покласти край конфлікту", - сказав перший президент України. Він також розповів, що Росія продовжує поставляти озброєння на утримувані території і "перетворила окуповані райони Донецької і Луганської областей, а також Крим в свій військовий форпост".

Кравчук також підкреслив, що на окупованих територіях посилюються екологічні проблеми, в тому числі і з радіацією - через неправильну експлуатацію окупантами шахт.

Читайте також на "апостроф" інтерв'ю: На Донбасі стріляють і вбивають, терористи зірвали перемир'я - Леонід Кравчук.