RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

В Італії показали мозаїку "божевільного" імператора Калігули, якій 2 тис. років: фото

В Італію, після 62-річної перерви, повернулася мозаїка, що прикрашала міст однієї з розкішних прогулянкових барж імператора Калігули, яка була знайдена на дні озера Немі в 1929 році, а після вивезена в США і перетворена на журнальний столик.

Про це розповідає Daily Mail.

Мозаїці 2 тисячі років, вона зникла після 1955 року і була незаконно доставлена в Сполучені Штати. У 2017 році італійська поліція відстежила її до будинку на Манхеттені італійської пари. Вони сказали, що купили мозаїку у аристократа в 1960-х роках.

Вона була вмонтована в стільницю журнального столика і вся в плямах чаю і кави. Фахівці видалили їх і повернули твір мистецтва на батьківщину. Зараз мозаїка виставлена в Музеї римських кораблів на березі озера Немі, з видом на те місце, де колись ходив Калігула.

Він був римським імператором c 37 року н.е. і заслужив славу жорстокого і хтивого тирана-безумця. За неповних чотири роки правління Калігула анексував Мавретанія, особисто проводив маневри в Німеччині, планував вторгнення в Британію.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в графстві Дорсет (Велика Британія) в 1974 році виявили римську мозаїку, якій 1600 років. На ній зображений леопард, що нападає на антилопу.