RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

У Єгипті назвали містичну причину аварії в Суецькому каналі

Користувачі соціальних мереж звернули увагу на те, що останнім часом в Єгипті сталося багато великих аварій, які спричинили важкі наслідки: аварія у Суецькому каналі, смертельне зіткнення поїздів на залізниці. Вони пов'язали це з планами влади перевезти 22 мумії фараонів з одного музею в інший.

Про це пише видання Daily Mail.

Перевезення мумій з єгипетського Національного музею до Національного музею єгипетської цивілізації заплановано на 3 квітня. Люди застерігають владу не робити цього, оскільки переконані, що надзвичайні ситуації спричинило "прокляття фараона".

Всього транспортувати хочуть 22 мумії, серед яких 18 королів і 4 королеви. Це відомі мумії короля Секененра, який почав визвольну війну проти гіксосів; королеви Хатшепсут – власниці розкішного храму Дейр Аль-Бахарі на Західному березі Луксора; короля Рамзеса II – великого фараона Нового царства.

В мережі згадали давнє пророцтво кожному, хто потривожить спокій фараонів - "Смерть швидко наздожене тих, хто порушить спокій короля".

Вчені наголошують, що доказів існування прокляття немає, а смерть археологів, які розкопали гробниці в минулому, спричинили мікроби.

Як повідомляв "Апостроф", контейнеровоз Ever Given вдалося зняти з мілини, прохід в одному з найбільш завантажених ділянок морських торговельних шляхів знову вільний.