RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

У Китаї створили рукавичку, здатну перекладати жести на мову: фото та відео

Китайська компанія Wulala Technology створила рукавичку, здатну переводити мову жестів у текст і відтворювати його через смартфон.

Про це розповідає Кickstarter.

"Переклад" мови жестів здійснюється завдяки двостороннім датчикам вигину на кожному пальці, а також інерциальному вимірювальному блоку. Вони дають можливість відслідковувати не тільки рухи пальців, але і положення долоні в тривимірному просторі.

Додаток на смартфоні відображає отримані дані у вигляді тексту і синтетичної мови з рівнем точності 95%. Після прочитання або прослуховування, людина може надиктувати відповідь.

Винахід полегшить людям з проблемами мови спілкування з оточуючими.

"Наш продукт пропонує абсолютно нові можливості для людей з порушенням слуху, дозволяючи їм бути більш незалежними під час співбесід і повсякденної роботи, покращуючи спілкування, збагачуючи міжособистісні відносини і розширюючи коло спілкування", - пишуть розробники.

Відео про інноваційну рукавичку можна подивитися за посиланням.

Як розповідав "Апостроф", китайський лідер з виробництва робототехніки UBTECH Robotics представив свою нову розробку - унікального гуманоїдного робота Walker X. За заявою виробника, робот має низку "революційних" характеристик.