RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Пентагон знав про підготовку теракту в аеропорту Кабула і готувався до масових жертв - ЗМІ

За добу до вибуху біля аеропорту столиці Афганістану Кабула, який забрав життя 13 американських військових і 170 афганців, Пентагон знав про підготовку терактів.

Про це повідомляє Politico, посилаючись на власні джерела в Міноборони і стенограму.

Відзначається, що ще вранці 25 серпня міністр оборони США Ллойд Остін доручив військовим керівникам відомства по всьому світу підготуватися до "події з масовими жертвами".

Про існування важливих розвідданих, що вказують на підготовку "комплексного нападу" попереджав також і глава об'єднаного комітету начальників штабів Марк Міллі. Своєю чергою командири, що перебувають в Кабулі, доповідали, що на особливу небезпеку наражається абатство, де знаходилися американці в очікуванні евакуації.

Згідно з планом американських військових, 26 серпня після полудня мала бути закрита брама аеропорту, але для того, щоб дати можливість британцям евакуювати своїх громадян, цього не зробили. Увечері пролунав вибух.

Відзначається, що Пентагон намагався перешкодити оприлюдненню цих фактів.

"Ми засуджуємо незаконне розголошення секретної інформації та виступаємо проти публікації історії, заснованій на ній, поки триває небезпечна операція", - заявив прес-секретар Пентагону Джон Кірбі.

Як повідомляв "Апостроф", американські безпілотники 27 серпня вбили двох важливих діячів ІДІЛ, які були задіяні в плануванні і організації смертоносного удару поблизу аеропорту в Кабулі 26 серпня.