RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Популярні туристичні локації Єгипту на межі зникнення: що відбувається

Коралові рифи можуть зникнути вже в найближчому майбутньому через глобальні зміни клімату та діяльність людини.

Про це повідомляє видання Africanews.

У доповіді Міжурядової групи експертів зі зміни клімату є попередження про те, що до 90% коралових рифів "можуть зникнути до середини століття", навіть якщо підвищення температури стабілізується на рівні нижче 1,5 градуса Цельсія.

Червоне море і Аденську затоку вважають біологічно різноманітними місцями існування коралових рифів в цій частині планети. Однак скоро курорти, розташовані тут, можуть втратити свою популярність. Рифи знаходяться під загрозою зникнення, оскільки підвищення температури моря і його закислення викликають катастрофічні явища "знебарвлення".

У період з 2009 по 2018 рік через глобальні зміни клімату зникли 14% коралових рифів світу, говориться в новому найбільшому дослідженні від Глобальної мережі моніторингу коралових рифів.

Це відбувається через те, що океани, в силу своїх фізичних властивостей, поглинають більше 90% надлишкового тепла від викидів парникових газів, захищаючи поверхню суші, але при цьому створюючи величезні морські хвилі тепла. Вони переміщують корали за межі їх звичних "місць проживання", пояснюють в публікації.

"Коли температура океану підвищується, він поглинає більше вуглекислого газу, що створює вуглекислоту", - говорить консультант з питань зміни клімату з Каїра Кетрін Джонс.

Вона каже, що зміни торкнуться і тварин з панцирами - багато видів можуть зникнути.

"Таким чином, не тільки підвищиться температура, але і зміниться рівень PH, що торкнеться всіх тварин з панцирами. Ми втратимо багато видів дикої природи, і екосистема зміниться таким чином, що це торкнеться нас як людей з точки зору ресурсів. А коралові рифи - це місця проживання дитинчат риб і місце, де харчуються більші риби, це важлива частина екосистеми", - пояснює фахівець.

Раніше ми писали, що Київ потрапив в топ-10 міст з найбруднішим повітрям.