RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

"Омікрон" захлеснув Францію: Макрон готовий піти на виняткові заходи

Влада Франції планує оголосити про нові заходи епідбезпеки, адже країна готується до нового сплеску випадків захворювання через стрімке поширення штаму коронавірусу "Омікрон".

Про це повідомляє видання France24.

Зазначається, що про нові заходи французький лідер Еммануель Макрон має оголосити у понеділок, 27 грудня.

Так, о 16:00 за місцевим часом (15:00 за Гринвічем) Макрон проведе кризову зустріч по відеозвязку з високопосадовцями та представниками органів охорони здоров’я, оскільки наразі перебуває у Брегансоні на відпочинку.

Серед нових заходів розглядають обмеження пропуску у країні по ковідному паспорту здоров'я (Covid Health Pass), який потрібен для відвідування ресторанів, кінотеатрів та інших громадських місць. Пропускатимуть тільки повністю вакцинованих та тих, хто має негативний тест. Він може знадобитися для барів або кафе без столиків і, можливо, для нічних клубів, якщо їм дозволять знову відкритися в січні після чотиритижневого закриття від 6 грудня.

Медики пропонують ввести комендантську годину перед Новим роком, також радять відкласти повернення учнів до шкіл після канікул з 3 січня 2022 року.

Можуть запровадити масковий режим на вулиці, його вже введено в регіоні Савойя у французьких Альпах.

Також можуть закликати людей не влаштовувати вечірки та великі сімейні збори на новорічні свята.

За словами чиновників, лікарні знову ризикують бути переповненими після того, як у суботу, 25 грудня, виявили рекордні 100 тисяч випадків коронавірусу. Майже 3,3 тисячі людей зараз перебувають у відділенні інтенсивної терапії, що знову перевищує кризовий поріг у 3 тисячі.

Лікарі підрахували, що до середини січня кількість щоденних добових випадків може стрімко зрости, навіть попри те, що в останні тижні мільйони громадян зробили повторні щеплення.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у п'ятницю, 24 грудня, Франція та Італія побили попередні рекорди щодо кількості випадків захворювання на коронавірус.