RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Російські літаки з ядерними боєголовками помітили над європейською державою: фото

У повітряному просторі Швеції були помічені російські літаки з ядерними боєголовками. У країні оцінюють це як свідомий крок держави-агресора з метою залякування.

Як повідомило шведське TV4 Nyheterna, два російські штурмовики і два винищувачі зайшли в повітряний простір Швеції 2 березня і перебували в ньому близько хвилини.

"2 березня незвичайне формування злетіло з російської авіабази Калінінград. Чотири літаки – два штурмовики типу Сухий 24, які супроводжували два винищувачі типу Сухий 27. Два штурмовики, за інформацією джерел TV4 Nyheter, були оснащені ядерною зброєю. Внаслідок війни в Україні шведські ВПС підвищили готовність і дуже швидко помітили, що російські льотчики прямують на Готланд" – йдеться у повідомленні.

Як зазначив командувач ВПС Швеції Карл Йохан Едстрем, хоча не можна виключати неправильну навігацію, але "все вказує на те, що порушення кордонів Швеції було навмисним".

Повітряні сили Швеції розгорнули два JAS 39 Gripen, вони вилетіли назустріч порушникам та сфотографували їх. Таким чином, Швеція отримала підтвердження, що російські літаки були оснащені ядерною зброєю.

"Це сигнал для Швеції, що вони мають ядерну зброю, і вони можуть розглянути можливість її застосування ", - прокоментував інцидент військовий експерт Стефан Рінг.

Як повідомляв "Апостроф", спікер російського президента Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Росія може вдатися до застосування ядерної зброї проти того, хто "створює загрози її існуванню".