RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Санкції досягли космосу: Росія відмовляється від співпраці із Заходом на МКС

Директор Роскосмосу Дмитро Рогозін заявив, що відмовляється від співробітництва із країнами Заходу на МКС, оскількі ті не задовольнили його категоричні вимоги щодо зняття санкцій з країни-терориста Росії.

Про це він написав у своєму твіттері.

За його словами, відновлення "нормальних відносин" між партнерами по Міжнародній космічній станції та іншим спільним проєктам можливе тільки за умови скасування санкцій. У зв’язку з цим він збирається повідомити керівництву РФ про пропозиції Роскосмоса щодо термінів завершення співпраці із Заходом.

"Конкретні пропозиції "Роскосмосу" щодо термінів завершення співпраці в рамках МКС із космічними відомствами США, Канади, Євросоюзу та Японії будуть повідомлені керівництву нашої країни найближчим часом", - заявив Рогозін.

Окрім цього, він був обурений відповіддю Європейського космічного агентства, оскільки там йому запропонували почекати на рішення усіх країн Європи.

"Тобто нам пропонується почекати, поки бюрократії всіх 28 країн Євросоюзу зроблять ласку прочитати лист Роскосмосу. На той час або ішак здохне, або МКС своєю смертю помре. Проте позиція наших партнерів зрозуміла: санкції не буде знято", - дипломатично та ввічливо висловився директор Роскосмосу.

Раніше "Апостроф" писав про те, що хакерська група Anonymous попрацювала над зломом Центру управління російської космічної агенції Роскосмос.