RU  UA

Можлива нова смута: яка роль "приватних армій" у Росії

Вже зараз у Росії спостерігаються протиріччя між державними та приватними арміями, а через якийсь час вони можуть і безпосередньо зіткнутися у боротьбі за ресурси.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів російський соціолог, публіцист Ігор Ейдман.

Читайте також: Путінська маріонетка: син голови Ічкерії розповів, чому чеченський народ не поважає Кадирова

Він розповів про те, що Євген Пригожин та Рамзан Кадиров підтримують один одного у наїздах на міністерство оборони РФ, на конкретних генералів. На даний момент вони є ситуативними союзниками.

"І тому й іншому вигідно пригнічувати міноборони щоб висмоктувати з Кремля якнайбільше грошей і зброї для себе. Але це не означає, що вони завжди будуть у союзі. Вже зараз ми бачимо протиріччя між державними та приватними арміями, а через якийсь час вони можуть і безпосередньо зіткнутися у боротьбі за ресурси", - висловив думку він.

Соціолог також розповів про можливий розвиток подій:

"Не виключаю, що можу схопитися потім і з кадировцями і міністерство оборони з Росгвардією і різні союзи між ними можуть встановлюватися. Ця шалена війна проти України може закінчитися новою російською смутою, як часто, бувало, в історії Росії. І в цій смуті можуть зіграти свою роль приватні армії" , - розповів Ейдман.

Нагадаємо, раніше український боєць розповів про "кадировців" на Донбасі.