RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Біткойн вже не лише про бізнес: Сергій Тронь розповів про економічний успіх Сальвадора

Країни, які роблять ставку на біткойн, можуть згодом залишитися у виграші.

Про це пише криптоінвестор Сергій Тронь у своєму блозі для платформи Medium.

"Це інновації, інвестиції, а також суспільно-політичний порядок денний. Ті країни, які роблять ставку на біткойн – виграють. Ось, наприклад, офіційні заяви та дані. Президент Сальвадора (Найіб Букеле) звинуватив іноземні медіа, які створюють негативний образ країни після легалізації першого цифрового активу, ігноруючи успіхи", - пише Сергій Тронь.

Бізнесмен наводить цитату глави держави: "Минулого року майже кожне міжнародне агентство новин повідомило, що через нашу ставку на біткойн Сальвадор оголосить дефолт за своїм боргом до січня 2023. Що ж, ми щойно повністю виплатили $800 млн плюс відсотки". Інвестор вважає, що спроба дискредитації криптовалюти окремих сильних консервативних груп не зупинить зростання біткойна, прогресу та інновації в цілому.

"Це факт, з яким боротися неможливо. Ще у 2021 році Сальвадор визнав біткойн законним платіжним засобом, що зробило країну першою, хто зважився на таке. простими словами, ним можна розрахуватися за товари в будь-якій точці світу без обміну на економічну національну валюту", – пояснив криптоінвестор.

Він звернув увагу, що The New York Times, The Washington Post та El Pais критикували політику влади Сальвадора щодо біткойна та прогнозували країні дефолт.

"Президент Сальвадора навів посилання на деякі з цих матеріалів і уточнив, що публікацій на цю тему було "буквально сотні". Однак новина про погашення зовнішнього боргу великі ЗМІ обійшли стороною, наголосив президент Сальвадора. За його словами, він знайшов статтю про це лише в колумбійському виданні Semana", - наголосив Сергій Тронь.

Бізнесмен пише у своєму блозі про політичний чинник у питанні біткойна, даючи зрозуміти, що якби питання було суто економічним, то цей цифровий актив зростав і просувався б куди швидше.

"Вагомий аргумент, коли глава держави відкрито говорить про погашення зовнішніх боргів перед кредиторами. Та й кредиторів можна зрозуміти. Давайте чесно говорити: звісно, МВФ не буде проти погашення боргів перед ним, але є там і чинник політики. Тобто є невдоволення, коли країна може настільки швидко виплачувати борги за кредитами", - впевнений бізнесмен.