RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Від Арутюняна до Шахраманяна: ЗМІ розповіли про підсумки "виборів" провірменських сил у Карабаху

В анклаві, який перебуває під контролем провірменських сепаратистів і прокремлівських проксі в Карабаху, відбулися "президентські вибори", в результаті перемогу здобув Самвел Шахраманян, який перебуває під впливом свого попередника Араїка Арутюняна. Останній раніше хвалив політику Путіна на території колишньої СНД та схвалював окупацію Донбасу.

Про це пише УНІАН.

Як зазначають вірменські джерела, Шахраманян є креатурою свого Арутюняна та повністю ним контролюється.

"Держміністром" за нового керівника стане людина, наближена до Арутюняна. Основне завдання цього "глави уряду" - курування фінансово-економічного блоку. Таким чином експрезидент залишає за собою контроль бюджету сепаратистів. Колишній соратник Арутюняна поширив листа, в якому зізнається, що саме з цього бюджету, коли був президентом, Арутюнян покривав витрати на елітні апартаменти, закордонні тури та дорогі подарунки знайомим. Окремі ЗМІ, зокрема, Telegram-канал AZfront повідомляв про позашлюбні зв'язки Арутюняна.

"Як випливає з опублікованого листа, перша дружина, Христині Арутюнян, досі навіть не підозрювала про існування другої "дружини" свого чоловіка. Це Ліана Адамян. Вона відома журналістка та громадська активістка. За свідченням колишнього наближеного "експрезидента", Адамян проживає в шикарних апартаментах елітного житлового комплексу в Єревані ($1100 за кв м), регулярно літає за кордон суто в бізнес-класі, і зупиняється виключно у найдорожчих готелях», - розповідали журналісти.

Щодо України – Арутюнян привітав загарбницькі плани Путіна, зокрема й окупацію Донбасу. Також він висловлював упевненість, що російські миротворчі сили мають залишатися в Арцаху на постійній та безстроковій основі.