RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

Німеччину звинувачують в примусовій депортації мігрантів

Польський уряд звинуватив Німеччину в депортації нелегальних мігрантів на територію Польщі з порушенням існуючих процедур.

Про це повідомляє польське видання TVN24.

Депортація мігрантів з Німеччини до Польщі сталася 15 червня, це і спровокувало конфлікт між двома країнами.

На прикордонному мосту між Франкфуртом-на-Одері та Слубіце німецький поліцейський наказав групі з 10 чоловіків і жінок з багажем швидко перетнути міст у Польщу.

Речник головнокомандувача Прикордонної служби Польщі підполковник Анджей Юзвяк коментує це: "попередні висновки свідчать про те, що інцидент міг стосуватися групи українських громадян, яким німецька поліція відмовила у в’їзді".

Президента Анджей Дуда прокоментував, дії німецької поліції як: "незаконні, скандальні та порушаючі норми".

"Якщо ми справді маємо справу з тим, що німецька поліція перевозить мігрантів через кордон у своїх поліцейських автомобілях і таким чином штовхає назад до Польщі, то це незаконна дія та абсолютний скандал", — сказав президент Польщі.

Заступник міністра внутрішніх справ і адміністрації Польщі Мацей Дущик зазначив, що мігрантів, які хочуть потрапити до Німеччини, але не мають необхідних документів, затримують на польсько-німецькому кордоні. З початку цього року таких випадків було понад 3700, з них близько 2200 стосуються українців.