RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

Трамп звинуватив Байдена у "провокуванні" війни проти України

Колишній американський лідер Дональд Трамп звинуватив чинного президента США Джо Байдена у тому, що останній ніколи не мав обіцяти Україні можливості членства в НАТО.

Про це він сказав в ефірі подкасту All In.

Кандидат у президенти США висловив переконання, що вторгнення РФ у лютому 2022 року спровокували саме наміри України приєднатися до НАТО.

"Я вже 20 років чую, що якщо Україна піде до НАТО – це буде реальною проблемою для РФ. Я чув це довгий час. Я думаю, що саме тому ця війна розпочалася", – сказав Трамп.

"Джо Байден постійно говорив неправильні речі, і одна з неправильних речей – він сказав, що Україна піде у НАТО… Коли я чув, як він говорить, я думав: цей хлопець почне війну", – додав Трамп.

Трамп знову повторив меседж про те, що якби він залишився на посаді президента США, Росія б не розпочала повномасштабної війни проти України.

"Чотири роки ніхто навіть не говорив, що Росія піде на Україну. Цього б ніколи не сталося. Росія не збиралась нападати на Україну. Як тільки я пішов (з Білого дому - ред.), вони почали шикуватися біля кордонів. І я подумав, що Путін... робить це з метою переговорів. Тоді зненацька вони напали… Байден говорив протилежне до того, що, я думаю, він мав казати. Речі, які він говорив і досі говорить, божевільні", – зазначив Трамп.

Раніше "Апостроф" писав про те, що Трамп почав втрачати прихильність американців після вироку про справі порнозірки.