RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

Всі новини

Підсанкційний глава МВС РФ прибув у США

Російський підсанкційний міністр внутрішніх справ Росії Володимир Колокольцев прибув до Нью-Йорка на саміт керівників органів поліції держав - членів ООН.

Про це повідомляє DW та російська служба "Радіо Свобода".

В повідомленні зауважується, що міністр внутрішніх справ Росії Володимир Колокольцев прибув до Нью-Йорка для участі в IV саміті керівників органів поліції держав - членів ООН.

Саміт, мета якого полягатиме у обговоренні питань щодо зміцнення міжнародної безпеки та співпраці національних поліцій і поліції ООН, має відбутися 26-27 червня.

Радіо Свобода повідомляє про заплановані зустрічі російського міністра із заступником генерального секретаря ООН з миротворчих операцій Жан-П'єром Лакруа. Також мають відбутись двосторонні зустрічі з деякими главами делегацій правоохоронних органів іноземних держав.

Варто нагадати, що Володимир Колокольцев з 2018 року перебуває під американськими санкціями. Його внесли також до ще одного списку Мінфіну США через повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Американське законодавство стверджує – особи, які потрапили під обмеження, не можуть в'їжджати на територію США. Натомість російський міністр таки присутній в Нью-Йорку на IV саміті керівників органів поліції держав - членів ООН.

"Водночас за "угодою про штаб-квартиру" ООН від 1947 року, Сполучені Штати, як правило, зобов'язані надавати іноземним дипломатам доступ на заходи ООН. У 2022 році США не видали візу Колокольцеву для участі в саміті начальників поліції країн-членів ООН у Нью-Йорку", – згадується в повідомленні.