RU  UA  EN

Неділя, 7 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Світ

Новини

6 липня

Всі новини

КНДР після візиту Путіна влаштувала антикитайський демарш

Північна Корея, після візиту російського диктатора Володимира Путіна до КНДР, перевела мовлення державного телебачення з китайського супутника на російський.

Про це повідомляє The Record.

В повідомленні зауважується, що це значно скоротило аудиторію, яка може приймати сигнал. Цю зміну виявив південнокорейський національний мовник KBS. Репортер KBS під час програми зауважував: "Зазвичай у цей час мовлення було б у розпалі, але все, що ви бачите, - це чорний екран. Супутниковий сигнал раптово зник".

Також у понеділок, 1 липня, Міністерство об'єднання Південної Кореї заявило, що Північна Корея припинила використовувати китайський супутник і тепер транслює передачі через російський супутник, який має обмежений прийом в деяких районах Південної Кореї.

За інформацією KBS, сигнали з російських супутників перекривають певні внутрішні частотні діапазони, що ускладнює прийом передач у Південній Кореї.

Місцеві медіа припускають, що таке рішення могло бути зумовлене нещодавнім загостренням у відносинах між Північною Кореєю і Китаєм. А нинішній китайський супутник, доступний Пхеньяну, наближається до кінця свого терміну експлуатації (очікується в 2027 році).

Крім того, відзначають, що перехід відбувся менш ніж через два тижні після візиту російського диктатора володимира путіна до Північної Кореї.

Раніше ми також писали, що в Пентагоні наразі не спостерігають жодних ознак на підтвердження того, що Північна Корея готується відправити до Росії свої інженерні війська для війни в Україні.