RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

29 вересня

Всі новини

Ціль РФ - контроль над Європою: у "Повернись живим" дали оцінку заявам Патрушева

У плани Росії входить взяття під контроль Середземного моря, а це означає контроль над всією Європою.

Про це написала у Facebook старший аналітик Фонду "Повернись живим Марія Кучеренко, аналізуючи інтерв'ю Миколи Патрушева, який є помічником Путіна і займається питаннями національної морської політики.

"Інтерв'ю виходить дуже своєчасно для РФ, у продовження та доповнення їх активних заходів, спрямованих на те, щоб виставити нас "країною-терористом", "країною, яка ніяк не контролює свої операції\авантюри, у т. ч. на морі"... Це інтерв'ю – як риса під усією тією політикою, яку Росія вела весь час війни як мінімум: відокремлювати Крим від Донбасу, нібито два окремі кейси, зробити нас божевільними заручниками сухопутного мислення, дотиснути до ситуації листопада 2018 року в Керченській протоці, а потім – як і очікувалося – довести гранично наочно, що як не було окремого Криму та Донбасу з військової точки зору, так і нема. А тепер сидіти та розповідати про виняткові права окупанта на Азовське та Чорне море", - зазначила Кучеренко.

Вона підкреслила, що Патрушев "не говорить головне про Чорне море в рамках холодної війни 2.0 у російських головах".

"Тому що навчений не говорити де треба – це портал у Середземному. А де Середземне – там контроль за Європою. Кому як йому це знати. І кому як не йому вірити в це. І про це треба подумати. Подумати ретельно", - написала Кучеренко.

"Тема з нами як "терористами" і навіть "піратами" лише набиратиме обертів. Тому важливо записувати всі ходи. Як, наприклад, це інтерв'ю. Найяскравіший зразок російської самодокументації", - додала аналітик.

Нагадаємо, Патрушев отримав нову посаду у травні 2024 року.