Браконьєри вбили останню в світі самку білого жирафа з дитинчам: фото і відео

На території заказника Ішакбіні Хірола в Кенії браконьєри заради м'яса і шкіри вбили самку білого жирафа, її дитинча померло від голоду.

Про це повідомляє CNN.

Як сказано в повідомленні, в кенійському заповіднику місцеві рейнджери знайшли скелети двох білих жирафів. Припускають, що вбивство було скоєно близько чотирьох місяців тому. Браконьєри забрали тільки м'ясо і шкіру, залишивши кістки самки жирафа, а дитинча померло від голоду.

"Ми єдині в світі, хто захищає білих жирафів ... Вбивство цих рідкісних тварин - удар по вжитих зусиллях для збереження рідкісних і унікальних видів. Всі гроші, витрачені на дослідження цього рідкісного виду, були "викинуті на смітник" зі смертю тварини", - заявили рейнджери.

Співробітники заповідника також повідомили, що вбиті рідкісні тварини - не альбіноси. Їх забарвлення пов'язане з мутацією (лейкізм), при якій клітини шкіри тварини втрачають пігментацію.

Про самку білого жирафа стало широко відомо після того, як її знімки і відео потрапили в мережу в 2017 році.


Два роки тому у неї з'явилося потомство - двоє дитинчат, одне з яких залилося живим. Цей самець - останній з відомих білих жирафів в світі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українці активно обговорювали фотографії з народним депутатом Нестором Шуфричем, на яких він похвалився рідкісними убитими тваринами на полюванні в Африці в 2015 році.