RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У США тисячі жінок вийшли на марш протесту проти Трампа

У Вашингтоні тисячі жінок приєднались до протесту проти Дональда Трампа - наступного дня після його інаугурації як президента США, повідомляє Reuters.

Причиною критики нового голови Білого дому стали, зокрема, його образливі висловлювання на адресу жінок та мігрантів. Багато хто з учасниць маршу надягли рожеві в'язані шапки, так звані "pussy hat" - таким чином вони натякають на слова Трампа у відео 11-річної давнини, де він говорить про можливість торкати жінок за інтимні місця без їхньої згоди (англійською мовою слово pussy також означає сленгову назву жіночих статевих органів).

Організатори маршу запланували не менше 200 тис. учасників - але за даними влади, їхня кількість вже перевищила півмільйона. У марші беруть участь голівудські зірки Скарлет Йохансен, Ешлі Джадд, Америка Феррера, документаліст Майкл Мур та інші.

Подібні марші проходять також у великих містах США. Американок підтримали і в інших містах світу - марші пройшли в Лондоні, Берліні, Парижі, Римі, Відні, Женеві, Амстердамі, Сіднеї та Мельбурні. За інформацією сайту руху Pussy hat, усього в світі повинно пройти близько 670 таких маршів.

Нагадаємо, інаугурація 45-го президента США Дональда Трампа пройшла у Вашингтоні вчора. Вона також супроводжувалась протестами.