Екс-генсек НАТО назвав головну і єдину причину конфронтації з Росією

Адміністрація президента США Дональда Трампа повторить шлях попередників, Барака Обами, Джорджа Буша-молодшого і Білла Клінтона у своїх відносинах з Росією. Про це заявив екс-генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен на Мюнхенській конференції з безпеки, передає DW.

За словами Расмуссена, троє попередніх президенти США намагалися перезавантажити відносини з Росією, поки не зрозуміли, що "росіяни все одно не змінюються".

Крім того, екс-генсек заявив, що Європі час переглянути свої відносини з США про спільну безпеки і усвідомити, що "свобода не є безкоштовною".

На думку Расмуссена, Брюсселю та Вашингтону варто приділяти більше уваги і ресурсів реалізації мінських угод для врегулювання конфлікту на Донбасі. "Нормандський формат - найкраще, що у нас зараз є. Я хотів би більшого залучення американців до "Мінську" і до нормандського формату. І ЄС, і США повинні працювати більше з реалізацією мінських угод", - зазначив данський політик.

Він також схвалив чітку заяву віце-президента США Майка Пенса про те, що "Росія відповість за свої дії в Україні".

Нагадаємо, 14 лютого президент США Дональд Трамп повідомив, що очікує від Росії повернення Криму Україні, а також припинення конфлікту на Донбасі.