У США розгорівся гучний скандал навколо авіакомпанії через примусову висадку пасажира

У США розгорівся скандал навколо дій компанії United Airlines, служба безпеки якої силою висадила кількох пасажирів зі свого літака. Про це повідомляє ВВС.

Служба безпеки United Airlines грубо виволокли з салону літака, що відправлявся з Чикаго в Луїсвілл, пасажира, який не захотів стати одним з чотирьох людей, які б добровільно віддали свої місця співробітникам компанії.

Оскільки волонтерів не виявилося, авіакомпанія вирішила вибрати їх самостійно. Вибір припав доктора азіатського походження і його дружину. Доктор теж мав вийти на роботу наступного дня і відмовився залишати місце, після чого його грубо виволокли з літака співробітники безпеки.

Через 10 хвилин доктор вбіг назад в літак із закривавленим обличчям, схопився за перегородку і став повторювати "мені потрібно додому". Як саме пасажир отримав поранення, невідомо - можливо, його побили.

На іншому відеозаписі видно, як закривавлений чоловік тримається за перегородку в салоні і повторює: "Вбийте, просто вбийте мене, мені потрібно додому".

An error occurred while retrieving the Tweet. It might have been deleted.

У той же час, людей обурила і реакція генерального директор United Airlines Оскара Муньоса, який формально вибачився перед пасажирами, але фактично став на сторону співробітників своєї компанії.

Незабаром після інциденту глава Муньос написав в Twitter: "Це дуже сумний для всіх нас інцидент. Я приношу вибачення за те, що нам довелося перемістити цих клієнтів".

У той же час, як йдеться у його листі, відправленому співробітникам United Airlines незабаром після події, працівники авіакомпанії, які силою змусили одного з пасажирів залишити борт літака, діяли згідно "встановленим процедурам". За словами Муньоса, цей пасажир, якому відмовили в посадці на борт, ставав все більш і більш "агресивним", продовжуючи "чинити опір і повертаючись в літак".

Він також дав зрозуміти, що підтримує дії своїх підлеглих, відзначивши, що в даній ситуації "є уроки, які ми можемо отримати".

У свою чергу, Департамент авіатранспорту штату Чикаго заявив, що одного з охоронців, який брав участь в інциденті, "відправлено у відпустку", додавши, що департамент "не схвалює його поведінки".