RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 березня

Всі новини

Скандального російського неонациста у Мексиці звинувачують у вбивстві

Росіянину Олексію Макееву, якого 29 травня виписали з лікарні і взяли під варту, пред'явлено звинувачення в умисному вбивстві.

Про це повідомив завідувач консульським відділом посольства РФ в Мексиці Дмитро Болбот, передає ВВС.

"Його відвезли до прокуратури, де зачитали права і звинувачення в умисному вбивстві. Протягом 48 годин суддя повинен вирішити, в яку в'язницю його відравити", - розповів російський дипломат.

Він підкреслив, що Макєєв "відмовляється від будь-якої участі посольства у цій справі" і не збирається повертатися у РФ.

Крім того, стало відомо, що прокуратура мексиканського штату Кінтана-Роо намір встановити ступінь відповідальності не тільки тих, хто брав участь у бійці, а й співробітників поліції, які не виконали своїх обов'язків щодо захисту громадян.

Нагадаємо, 19 травня в мексиканському місті Канкун близько сотні осіб мало не лінчували росіянина Олексія Макєєва, який став відомий завдяки своїм відео, в яких ображав і погрожував мексиканцям, а також демонстрував нацистську символіку. В результаті конфлікту одного мексиканця було убито, сам Макєєв отримав важкі травми і був госпіталізований.