Politico дізналося про ймовірну згоду в Сенаті США посилити санкції проти Росії

У Сенаті США представники обох партій близькі до укладення домовленості щодо посилення санкцій проти Росії за її втручання в американські президентські вибори.

Про це пише видання Politico.

Відзначається, що каменем спотикання є ступінь жорсткості нових антиросійських санкцій. Також "демократи" планують дозволити Конгресу перешкодити можливим планами Дональда Трампа зняти частину санкцій з Росії, але проти цього виступають "республіканці", оскільки не хочуть займати надмірно жорстку позицію по відношенню до президента США.

Також "демократи", які є меншістю в Сенаті, обіцяють підтримати законопроект "республіканців" щодо санкцій проти Ірану, якщо ті проголосують за посилення антиросійських санкцій.

"Кожен член Конгресу, який не бажає карати РФ за те, що вона зробила, зраджує демократію. Якщо президент не підпише законопроект, який покарає Росію, він віддасть демократію", - сказав сенатор-"республіканець" Ліндсі Грем.

У свою чергу, голова сенатського комітету з міжнародних справ Боб Коркер минулого тижня заявив, що обидві партії мають намір прийняти "дійсно жорсткі заходи по Росії".

Також деякі "республіканці" підтримують і посилення існуючих антиросійських санкцій і введення нових.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Сенаті США заявили, що розглядають заходи щодо протистояння російському впливу в Європі.