RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Трампа в США очікує позов по корупції

Генеральні прокурори штату Меріленд Брайан Фрош і округу Колумбія Карл Рейсін (США) мають намір подати в суд позов проти президента Дональда Трампа за звинуваченням у порушенні антикорупційного законодавства.

Про це повідомляє російська служба BBC.

На думку прокурорів, зарубіжні інвестиції в бізнес Трампа суперечать конституції США.

Наголошується, що це стане першим подібним позовом з боку державних службовців і перший позов, який буде заснований на вирішенні Дональда Трампа зберегти права власності на бізнес після перемоги на виборах.

У січні Трамп заявляв, що його бізнесом будуть керувати його сини для уникнення можливого конфлікту інтересів.

Однак генеральні прокурори вважають, що президент США порушив обіцянку триматися в стороні від свого бізнесу. Зокрема, його син Ерік сказав, що Дональд Трамп продовжує постійно отримувати дані про фінансове становище своєї компанії.

Генпрокурори розповіли про позов виданню The Washington Post 11 червня, зазначивши, що, якщо федеральний суддя почне розгляд, то вони вимагатимуть від президента США надати суду копії його особистих податкових декларацій, щоб оцінити масштаб його зовнішньоторговельних угод.

Як вважають генпрокурори, справа, швидше за все, буде розглядатися у Верховному суді США.

Рейсін і Фрош послалися на "положення про винагороди" в конституції США, які забороняють чиновникам отримувати подарунки або інші бонуси від урядів інших держав.

Як повідомляв "Апостроф", німецького видання Süddeutsche Zeitung вказало на привід для оголошення імпічменту Трампу.