У Росії розповіли, як Кремль через Трампа дискредитує Україну

Заява президента США Дональда Трампа про втручання України в американські президентські вибори інспіровано російськими спецслужбами з метою дискредитації України.

Таку думку висловив російський опозиційний політик Костянтин Боровий в інтерв'ю "Апострофу".

"Випад у бік України говорить про те, що російські спецслужби використовують гібридний інструментарій. Я думаю, що спроба підставити Україну була зроблена багаторазово і не випадково. Ця заява - спроба Трампа захиститися. Це безумовна підказка російських спецслужб", - заявив Боровий.

За його словами, Трамп намагається відвести від себе прямі звинувачення у співпраці з Росією, хоча така заява - це скоріше натяк, що співпраця в якійсь формі триває.

"Я впевнений, що зусилля російських спецслужб по дискредитації України приймають такий витончений характер. Спроба показати, що Україна намагалася впливати на вибори, нагадує ситуацію з Boeing рейсу МН-17: було 12 або 15 сценаріїв і версій того, як Україна збила Boeing. Таке заяву - це все одно, якби він написав: "Чому не розглядаються версії, які запропонувало для Гааги міноборони РФ по Boeing?", - зазначив російський політик.

Він підкреслив також, що Трамп, який політично ослаблений через свого співробітництва з РФ, намагається таким чином захиститися від звинувачень в симпатіях до Кремля.

Детальніше про те, навіщо Дональд Трамп звинуватив Україну у втручанні в вибори США читайте в матеріалі "Випад Трампа на адресу України: без російських спецслужб не обійшлося", який опубліковано на "Апострофі".