RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

ЗМІ дізналися про засекречену авіакатастрофу в США в ході випробування російського винищувача

У штаті Невада (США) в районі авіабази "Нелліс" при тренувальному польоті розбився військовий літак, в результаті чого загинув пілот.

Про це пише Popular Mechanics.

Зазначається, що інцидент стався ще 5 вересня. Командування ВПС США відмовилося назвати тип літака, який зазнав аварії, що дозволило журналістам зробити висновок про те, що це була секретна розробка.

Однак видання Aviation Week пише, що загиблим пілотом був підполковник ВПС США Ерік Шульц, який командує ескадрильєю, що відчуває іноземні літаки. Таким чином, пишуть журналісти, полот загинув найімовірніше при випробуванні іноземного винищувача.

Зокрема, в склад цієї ескадрильї входить ряд винищувачів, побудованих в Росії, наприклад, Міг-29 і Су-27. Також в розпорядженні підрозділу міг бути і Су-30, який був поставлений Росією таким союзникам США, як Індонезія та В'єтнам.

Журналісти звертають увагу на той факт, що загиблий Ерік Шульц був досвідченим пілотом, який налітав більше 2 тисяч годин, включаючи бойові місії в Афганістані та ранні випробування новітнього винищувача-бомбардувальника F-35.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в США на трасу впав двомоторний літак Cessna 310.