На Кубі можуть закрити посольства США через загадкову хворобу дипломатів

Держдепартамент США розглядає можливість закриття посольства на Кубі через загадкові симптомів, що спостерігалися у 19 дипломатів США.

Про це повідомив держсекретар США Рекс Тіллерсон, передає DW.

"Це дуже серйозне питання, з огляду на шкоду, який понесли певні особи", - зазначив Тіллерсон, кажучи про можливе закриття посольства.

В кінці 2016 року в Гавані були зафіксовані перші випадки захворювань. Американська сторона підозрює, що для появи симптомів були використані "звукові атаки".

Загадкові симптоми, серед яких нудота, запаморочення і тимчасова втрата слуху або пам'яті, спостерігалися у 19 дипломатів США. Також постраждали п'ятеро канадців.

Щонайменше, один з дипломатів потрапив до лікарні на Кубі.

Відзначимо, США відновили дипломатичні зв'язки з Кубою за президентства Барака Обами в липні 2015 року. Відносини між країнами погіршилися при президенті Дональді Трампі, який заявив про жорсткий курс щодо острівної держави.

В травні 2017 року США видворили двох кубинських дипломатів через інцидент з працівниками американського посольства в Гавані.

Як повідомляв "Апостроф", раніше, 10 серпня, дипломати США на Кубі піддалися "акустичної атаці" з застосуванням ультразвуку, в результаті чого у них виникли серйозні проблеми зі здоров'ям, а у двоє - ймовірно назавжди втратили слух.