Втручання РФ у вибори в США: Цукерберг зробив заяву

Facebook виявив активність створених РФ фейковий акаунтів, для поширення в соцмережі політичної реклами під час минулих виборів президента США і передав всю отриману інформацію ФБР.

Про це заявив засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг у відеозверненні.

"Ми займалися цим питанням протягом багатьох місяців і спочатку не могли знайти докази створення Росією фейковий акаунтів, пов'язаних поширенням в нашій соцмережі реклами", - заявив Цукерберг.

Він також повідомив про те, що його компанія активно співпрацює з американською владою і допомагає їм розслідувати можливе втручання росіян у вибори президента США з допомогою покупки політичної реклами в соцмережі.

Однак, за його словами, фахівцям Facebook все-таки вдалося розкрити активність РФ в соцмережі, і вся отримана інформація була направлена спецпрокурору.

"Ми також повідомили про це Конгрес, і я розпорядився, щоб наші фахівці відправили всю інформацію про цю рекламу також і в комісію Конгресу", - додав засновник Facebook.

Він висловив надію, що уряд США оприлюднить ці дані, коли розслідування російського втручання у вибори буде завершено.

При цьому Цукерберг запевнив, що він і його команда продовжать розслідування активності користувачів в соцмережі під час минулих американських виборів президента.

Як повідомляв "Апостроф", Комітет Сенату США ретельно розслідує поширення фейковий новин і пропаганди в соціальних мережах під час виборів.